Ny Mindkrönikör

Carl Lindeborg är Wellnets expert inom motivation, förändring och personlig utveckling. Han är bland annat författare till Ditt briljanta jag, medförfattare till Stora hälsoboken, programledare på ZenTV och har tidigare varit Affärsvärldens krönikör inom hälsa och personlig utveckling.

Hur skulle du beskriva dig själv?
Glad, pigg och nyfiken. Jag är framförallt väldigt nyfiken på hur vi människor fungerar och på hur vi kan göra ännu mer av oss själva och vår upplevelse av livet. Jag brinner för att hitta vägar, för både mig själv och för alla dem jag arbetar med, att må bättre, ha roligare och leva livet fullt ut. Denna passion märks säkert i många av mina intressen. Jag älskar att resa till nya kulturer, testa mina gränser (och ha kul samtidigt) och ta mig an nya meningsfulla projekt.

Hur arbetar du idag?
Jag brukar kalla mig förändringsagent när människor frågor vad jag gör. Den röda tråden är att hjälpa människor och grupper hitta motivationen och förändra sig i en positiv riktning. Mycket fokus ligger på hälsa och välmående som jag tycker är grunden i livet. Jag jobbar med att hålla föreläsningar, utbildningar och enskilda coachingsamtal, och förstås genom att skriva böcker och artiklar.

Vad är roligast med ditt jobb?
Glädjen att se människor få en insikt, bestämma sig för något, utmana sig själva lite grand och lyckas. Det upphör aldrig att fascinera mig. Överhuvudtaget är det kul att träffa så många olika människor, i olika ålder, med olika yrken och bakgrund, och prata om positiva och betydelsefulla saker.

Har du några nya projekt på gång?
Professionellt har jag precis släppt en ljudbok med mental träning som heter ”Din möjlighet NU! Från tanke till verklighet”. Privat så är jag på väg att bygga ett hus så där kommer väl den mentala träningen väl till pass. Annars blir det en ny inspirationsresa till Indien till vintern.


Ålder: 31
Yrke: Förändringsagent
Utbildning: Är civilekonom, avancerad personlig tränare och NLP Master Practitioner. Är även utbildad i stresshantering, kommunikation och gruppdynamik
Familj: Flickvän. Mamma, pappa och syster
Det här gör jag för att hålla mig i form: Mest yoga, löpning och styrketräning. Älskar också att glida fram i längdspåret eller paddla en sväng.
Det här gör jag för att hålla mig lugn och balanserad: En solopromenad i skogen slår aldrig fel.  Meditation och medveten andning är också effektivt.
Mina  topp tre:
1. En solig sommardag högt upp i svenska fjällen
2. Sjunga är grymt kul (och lite läskigt)
3. Oväntade aha-upplevelser och spontan glädjeFråga Carl om motivation och förändring och läs hans tidigare svar:

Artiklar

Nytt år och nya tag! »

Så håller du dina nyårslöften

Nej tack! »

Säg nej och minska din stress

Myt eller inte? »

Inget kan hindra shopparlusten

Stärk självkänslan med Pippi-kraft »

Du kan bli lika modig som Pippi Långstrump. Inget skumt krumelur-piller behövs.

Stoppa snoret! »

Förkylning på gång? Mota Olle i grinden

Mer än 150 övningar på WellnetLife

WellnetLife & mat

Läs mer om Wellnet